Ozorák Aikido Egyesület

  Ozorák lván Aikido Aikikai

  Aikido Gyöngyös
  Aikido Aikikai - Tokyo, Japán / Aikikai Hungary

magyar / English        

Aikido Friends
Vagyis az "Aikido Barátok" szervezésében kerül Magyarországra Christan Tissier oktatási rendszere.
Christian Tisser
Az egyik legismertebb európai Aikido mester, azon kevés nem-japán mesterek közé tartozik, akinek az Aikido központi szervezete (Aikikai) a shihan címet adományozta.
Bruno Gonzalez és Bodo Rödel
Christian Tissier francia és német tanítványai, akik évente 3 alkalommal tolmácsolják, tanítják Magyarországon az Aikido művészetét.


    > szervezet - közösség

AikidoFriends

Plagány Zoltán

Akik a példát mutatják

Christian Tissier
Bruno Gonzalez
Bodo Rödel

 

A kezdeményezés azért jött létre, hogy minden érdeklődő számára elérhetővé tegye a magas színvonalú Aikido oktatást. Mindenki, aki az éves kártyadíjjal (lásd linkek AikidoFriends) támogatja az oktatási programot, egy támogatói kártyát adunk. A kártyával három, terveink szerint hamarosan négy, nemzetközi és hazai mester edzőtáborára látogathatsz el.​​

Támogatásodért cserébe, tehát négy táboron vehetsz részt (ingyen). Nem kell mást tenned, mint megrendelni a kártyát és elküldeni személyes adataidat!
Megrendelésed visszaigazoljuk, a kártyát pedig személyesen átveheted az első táboron!
   
Az AikidoFriends program Christian Tissier shihan, 7. dan Aikikai tanításait követi, mindenkor szem előtt tartva a mester tanításait.
A program technikai vezetője Bruno Gonzalez, 5. dan Aikikai, a Cercle Tissier kiemelkedő oktatója.
Bruno Gonzalez sensei évek óta rendszeres vendégünk. Logikus, gyors, erőteljes és mégis dinamikus Aikidoja kivételes fejlődési lehetőséget nyújt minden gyakorló számára.

 

Christian Tissier

A párizsi Cercle Tissier alapítója, amely az AikidoFriends program referenciaiskolája.

​Christian Tissier (született 1951-ben, Párizsban) az egyik legjobban ismert európai Aikido mester, a francia Aikido úttörője. Gyerekként ismerkedett meg az Aikidoval, 1962-ben Mutsuro Nakazono mesternél Párizsban. 1969-től Tokióban folytatta "tanulmányait". 18 évesen érkezett a Hombu Dojoba, ahol hét éven keresztül gyakorolt olyan mestereknél, mint Yamaguchi Seigo, Osawa Kisaburo és a második Doshu, Ueshiba Kisshomaru. Amíg a Hombu Dojoban edzett francia nyelvet tanított a tokiói Francia-Japán Intézetben.
Hetedik dan fokozatát 1998-ban kapta, és azon kevés nyugati mester közé tartozik, akinek a Shihan címet adományozta a tokiói Aikikai.
Alapítója és tagja a Fédération Française d'Aïkido-nak, a legjelentősebb francia Aikido szervezetnek.

   
Bruno Gonzalez
Az AikidoFriends program technikai vezetője, a Cercle Tissier kiemelkedő oktatója.

​Bruno Gonzalez 1972-ben született. 15 évesen kezdett Aikidot gyakorolni Bordeaux-ban Alain Guillabert 5. dan tanítványaként. Első dan vizsgája után 18 évesen Párizsba költözött, hogy Christian Tissier tanítványaként csak a gyakorlásra koncentrálhasson, miközben biológiát tanult az egyetemen. Az Aikido mellett Thai boxban és a Brazil Jiu-jitsuban is tapasztalatokat szerzett. Bruno Gonzalez évek óta az FFAAA tagja és területi technikai vezetője is egyben. Bruno az egyik legfiatalabb, aki elérte az 5. dan fokozatot.
Jelenleg a Cercle Tissier oktatója Vincennesben és Párizsban, valamint számos szemináriumot tart Franciaországban és külföldön egyaránt.
   
Bodo Rödel

Tissier shihan egyik vezető németországi tanítványa, a kölni Aikido-Schule alapítója​​​​​.

Dr. Bodo Rödel (született 1971-ben), 5. dan Aikikai, 16 éves korában kezdett Aikidot gyakorolni. 1993 óta Christian Tissier shihan, a világ egyik vezető Aikido mesterének tanítványa. ​
1999-ben megalapította a kölni Aikido-Schulet, ahol azóta is folyamatosan fejleszti tudását. Aikidojában nagy hangsúlyt fektet a "modern", jól átgondolt, dinamikus mozdulatokra.

 


 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Aikido
Szervezet


ELÉRHETŐSÉG  

E-mail: o.ivan ( @ ) freemail.hu
Web: aikido-ozorakivan.hu
[f] Aikido Gyöngyös

E-MAIL KÜLDÉSE

LETÖLTÉSEK

Ashi waza (lépések)
Buki bokken
Buki jo
Etikett (reigi)
Fokozatok
Gi és obi (felvétel)
Szótár
Támadások (uke)
Technikák (nage)
Technikai rendszer
Ukemi waza (gurulások)

LINKEK

Aikikai (Japán)
Aikikai Hungary

Aranyi Zsolt (FAE)
Molnár Attila (Ao)

KERESŐ (Google)www aikido-ozorakivan.hu

CREDIT

Bunkóczy Tamás
Cseperi
Kun László
Sós Réka
Szilvásy Zsuzsanna


aikido-ozorakivan.hu