Skip to main content

Akik a példát mutatják

Christian Tissier

A párizsi Cercle Tissier alapítója, amely az AikidoFriends program referenciaiskolája.

 

Christian Tissier (született 1951-ben, Párizsban) az egyik legjobban ismert európai Aikido mester, a francia Aikido úttörője. Gyerekként ismerkedett meg az Aikidoval, 1962-ben Mutsuro Nakazono mesternél Párizsban. 1969-től Tokióban folytatta "tanulmányait". 18 évesen érkezett a Hombu Dojoba, ahol hét éven keresztül gyakorolt olyan mestereknél, mint Yamaguchi Seigo, Osawa Kisaburo és a második Doshu, Ueshiba Kisshomaru. Amíg a Hombu Dojoban edzett francia nyelvet tanított a tokiói Francia-Japán Intézetben.
Hetedik dan fokozatát 1998-ban kapta, és azon kevés nyugati mester közé tartozik, akinek a Shihan címet adományozta a tokiói Aikikai.
Alapítója és tagja a Fédération Française d'Aïkido-nak, a legjelentősebb francia Aikido szervezetnek.

Bruno Gonzalez

Az AikidoFriends program technikai vezetője, a Cercle Tissier kiemelkedő oktatója.

 

Bruno Gonzalez 1972-ben született. 15 évesen kezdett Aikidot gyakorolni Bordeaux-ban Alain Guillabert 5. dan tanítványaként. Első dan vizsgája után 18 évesen Párizsba költözött, hogy Christian Tissier tanítványaként csak a gyakorlásra koncentrálhasson, miközben biológiát tanult az egyetemen. Az Aikido mellett Thai boxban és a Brazil Jiu-jitsuban is tapasztalatokat szerzett. Bruno Gonzalez évek óta az FFAAA tagja és területi technikai vezetője is egyben. Bruno az egyik legfiatalabb, aki elérte az 5. dan fokozatot.
Jelenleg a Cercle Tissier oktatója Vincennesben és Párizsban, valamint számos szemináriumot tart Franciaországban és külföldön egyaránt.

Bodo Rödel

Tissier shihan egyik vezető németországi tanítványa, a kölni Aikido-Schule alapítója.

 

Dr. Bodo Rödel (született 1971-ben), 5. dan Aikikai, 16 éves korában kezdett Aikidot gyakorolni. 1993 óta Christian Tissier shihan, a világ egyik vezető Aikido mesterének tanítványa.
1999-ben megalapította a kölni Aikido-Schulet, ahol azóta is folyamatosan fejleszti tudását. Aikidojában nagy hangsúlyt fektet a "modern", jól átgondolt, dinamikus mozdulatokra.